Recepten

Tomatenmousse met chorizo

Monday, 29 June 2009
Tomatenmousse met chorizo

Nodig voor ca. 30 toastjes met tomatenmousse:

500 g tomaten
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 eetlepel gehakte provençaalse kruiden
4 eetlepels olijfolie
75 gr zongedroogde tomaten op olie
1 dl tomatenketchup
1 dl hot tomatenketchup
60 ml tomatenpuree
125 ml slagroom
100 g chorizo
3 blaadjes gelatine

Werkwijze:

Kruis de tomaten in en dompel ze 10 tellen in kokend water.
Verwijder het velletje en snijd de tomaat in vieren. Verwijder het vruchtvlees.
Verwarm de oven voor op 100 ̊C. Leg de tomatenpartjes op een ingevette en met
zout en peper bestrooide ovenschaal. Strooi de fijngesneden knoflook en
Provençaalse kruiden erover. Droog de tomaten ca 2 uur in de oven.
Pureer de tomaten met de zongedroogde tomaten, tomatenketchup, tomatenpuree en 100 gr fijngesneden chorizo. Klop de slagroom bijna stijf en spatel deze door de mousse. Week de gelatine in water. Los op laag vuur en voeg deze als laatste
toe. Spuit of lepel de mousse op toastjes. Garneer met bieslook en geniet van uw heerlijke tomatenmousse met chorizo!