Recepten

Kokos crème brûlée

Thursday, 25 June 2009
creme-brullee-large

Nodig voor 4 personen:
4 eidooiers
125 g suiker
100 g crème fraîche
2 dl kokosmelk
1 dl slagroom
merg van 1 vanillestokje
50 g bruine suiker
Extra nodig:
4 vuurvaste schaaltjes

Verwarm de oven voor op 120°C. Klop de eidooiers met de suiker los. Roer de crème fraîche, kokosmelk, room en vanille merg erdoor. Schenk deze massa in vormpjes, en zet deze met de voeten in braadslee met water. Dek af met aluminiumfolie en zet de braadslee in de oven. Gaar de crème brûlée in ca.45 minuten totdat ze stevig zijn. Haal ze uit de oven, strooi de bruine suiker erover, zet ze onder een hele hete grill en laat de suiker karameliseren.

Vaak worden crème brûlées koud geserveerd, maar mijn voorkeur gaat uit naar warm, .. dus…. direct serveren!.